Birria-tacos med knaprig fisk
Tid
35 minuter
Serveringar
4
Krydda nivå
Mild
Ingredienser
13
Ingredienser
- 4 Old El Paso™ Super Soft Regular Flour Tortillas
- 200 g torsk
- 2 ägg
- 200 g ströbröd
- 1/2 gurka
- 1 lök
- 1 stor tomat
- 1/4 kinakål
- 15 cl olivolja
- 15 cl olivolja
- 20 cl druvkärnolja
- 1 knippe dill
- 1 vitlöksklyfta
Instruktioner
- Förbered torsken
Skär torsken i 1-1,5 cm tjocka skivor. - Häll mjölet på en tallrik. Häll ströbrödet på en annan tallrik. Vispa de 2 äggen försiktigt tillsammans i en skål.
- Häll druvkärnoljan i en medelstor stekpanna på medelvärme. Doppa varje torskskiva först i mjölet, så att de täcks jämnt på båda sidorna. Doppa sedan de med mjöl täckta fiskskivorna i de lätt vispade äggen på båda sidorna. Doppa därefter fiskskivorna i brödsmulorna, så att de täcks på båda sidorna.
- Stek din panerade torsk i cirka 10 minuter, efter att druvkärnoljan har blivit varm, tills att fisken är genomstekt och utsidan har fått en fin, knaprig, gyllenbrun yta.
- Gör dillpeston
Tvätta dillen och hacka den sedan. Lägg den hackade dillen, olivoljan och vitlöksklyftan i en mixer med en nypa salt och blanda, tills att det blir mjukt. - Förbered löken inför marinering
Skär löken i fina skivor och lägg skivorna i en skål med lite olivolja. Smaksätt med salt och peppa. - Förbered grönsakerna
Tvätta dina grönsaker. Skär gurkan, tomaten och kinakålen i fina skivor. - Skapa din taco
Lägg en tortilla i en varm stekpanna med lite smör i. Värm den i 1-2 minuter på varje sida, tills att den har fått lite färg. - Lägg en bit knaprig torsk, några gurkskivor, tomat och kinakål i varje taco. Toppa med den marinerade löken och stäng din taco.
- Servera med dillpeston och njut!