Birria-tacos med pocherad kyckling
Tid
1 Hours
Serveringar
4
Krydda nivå
Mild
Ingredienser
14
Ingredienser
- 4 Old El Paso™ Super Soft Regular Flour Tortillas
- 4 kycklingbröst
- 1 stjälk citrongräs
- 1 tesked grön currypasta
- 2 matskedar olivolja
- 1 litet knippe koriander
- 2 avokador
- 1 litet knippe thaibasilika
- 1 röd lök
- 1 litet knippe kinesisk gräslök
- 100 g sojabönsgroddar
- 1 röd paprika
- 1 burk röda bönor
- 1 matsked majsstärkelse
Instruktioner
- Förbered buljongen
Häll olivolja i en kastrull och öka värmen långsamt till medelvärme. Skär citrongräset fint och lägg det i kastrullen. Tillsätt den gröna currypastan. Hacka till sist thaibasilikan och lägg den också i stekpannan. Tillaga alla ingredienserna i 5 minuter. Rör hela tiden för att säkerställa att de inte fastnar. Tillsätt tillräckligt mycket vatten i kastrullen för att nätt och jämnt täcka ingredienserna och sjud i 20 minuter. Ta sedan bort buljongen från kokplattan och håll den varm. - Pochera kycklingen
Lägg de 4 kycklingbrösten i kastrullen tillsammans med den sjudande buljongen och pochera i 20 minuter, efter att ingredienserna för buljongen har förberetts enligt beskrivningen ovan. Ta bort kycklingbrösten från buljongen och håll dem varma på en täckt tallrik eller i en täckt form. Låt buljongen vara kvar i kastrullen. Skär de pocherade kycklingbrösten på längden i tunna skivor. - Förbered garneringarna
Skär avokadorna, den röda löken och den röda paprikan i tunna skivor. Tvätta örterna och hacka dem fint. Spola av och torka de röda bönorna. - Gör en sås
Ställ tillbaka den återstående buljongen på kokplattan på en låg temperatur. Tillsätt en 1 matsked majsstärkelse till buljongen och rör, tills att den har lösts upp. Såsen ska bli en aning tjockare och ha en blank, sammetslen yta. - Skapa dina tacos
Lägg en tortilla i en varm stekpanna med lite smör i. Värm den i 1-2 minuter på varje sida, tills att den har fått lite färg. - Fyll varje taco med några skivor avokado, kycklingbröst, röd lök, röd paprika och färska röda bönor. Garnera med utströdda sojabönsgroddar och de hackade örterna. Avsluta med lite riven cheddar- eller mozzarellaost.
- Vik upp din taco och glöm inte att förse den med din sås!