Birria-tacos med pocherad kyckling

Birria-tacos med pocherad kyckling

Dyk ner i våra mjuka birria-tacos med kyckling som blandar mexikansk matlagning med thailändska smaker!
Tid 1 Hours
Serveringar 4
Krydda nivå Mild
Ingredienser 14

Ingredienser

  • 4 Old El Paso™ Super Soft Regular Flour Tortillas
  • 4 kycklingbröst
  • 1 stjälk citrongräs
  • 1 tesked grön currypasta
  • 2 matskedar olivolja
  • 1 litet knippe koriander
  • 2 avokador
  • 1 litet knippe thaibasilika
  • 1 röd lök
  • 1 litet knippe kinesisk gräslök
  • 100 g sojabönsgroddar
  • 1 röd paprika
  • 1 burk röda bönor
  • 1 matsked majsstärkelse

Instruktioner

  1. Förbered buljongen
    Häll olivolja i en kastrull och öka värmen långsamt till medelvärme. Skär citrongräset fint och lägg det i kastrullen. Tillsätt den gröna currypastan. Hacka till sist thaibasilikan och lägg den också i stekpannan. Tillaga alla ingredienserna i 5 minuter. Rör hela tiden för att säkerställa att de inte fastnar. Tillsätt tillräckligt mycket vatten i kastrullen för att nätt och jämnt täcka ingredienserna och sjud i 20 minuter. Ta sedan bort buljongen från kokplattan och håll den varm.
  2. Pochera kycklingen
    Lägg de 4 kycklingbrösten i kastrullen tillsammans med den sjudande buljongen och pochera i 20 minuter, efter att ingredienserna för buljongen har förberetts enligt beskrivningen ovan. Ta bort kycklingbrösten från buljongen och håll dem varma på en täckt tallrik eller i en täckt form. Låt buljongen vara kvar i kastrullen. Skär de pocherade kycklingbrösten på längden i tunna skivor.
  3. Förbered garneringarna
    Skär avokadorna, den röda löken och den röda paprikan i tunna skivor. Tvätta örterna och hacka dem fint. Spola av och torka de röda bönorna.
  4. Gör en sås
    Ställ tillbaka den återstående buljongen på kokplattan på en låg temperatur. Tillsätt en 1 matsked majsstärkelse till buljongen och rör, tills att den har lösts upp. Såsen ska bli en aning tjockare och ha en blank, sammetslen yta.
  5. Skapa dina tacos
    Lägg en tortilla i en varm stekpanna med lite smör i. Värm den i 1-2 minuter på varje sida, tills att den har fått lite färg.
  6. Fyll varje taco med några skivor avokado, kycklingbröst, röd lök, röd paprika och färska röda bönor. Garnera med utströdda sojabönsgroddar och de hackade örterna. Avsluta med lite riven cheddar- eller mozzarellaost.
  7. Vik upp din taco och glöm inte att förse den med din sås!