Fajitakryddad lax med quinoasallad
Tid
40 minuter
Serveringar
4
Krydda nivå
Mild
Ingredienser
13
Ingredienser
Quinoa
- 2dl quinoa
- 4dl vatten
- 1tsk salt
Sås
- 2dl yoghurt, inte för mager
- 4msk Old El Paso™ Thick ’n’ Chunky
Till salladen
- 2msk olivolja
- 1 rostad sötpotatis i bitar
- 100g körsbärstomater, halverade
- 0,5 gul paprika, strimlad
- 1påse färsk babyspenat
- 1kruka koriander
- salt och svartpeppar
Tillbehör
- 4 Old El Paso™ Medium Fullkornstortillasguacamole
Instruktioner
- Värm ugnen till 160°C. Krydda laxbitarna med kryddblandning och lägg i en smord ugnsform. Stek laxen i ugnen i ca. 8 minuter.
- Skölj quinoan noga i varmt vatten. Koka upp vatten och salt och koka quinoan på låg värme under lock i ca. 15 minuter. Skölj sedan i kallt vatten och blanda med resterande ingredienser till salladen. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Blanda ingredienserna till såsen. Kan även serveras i ett tortillabröd med en klick guacamole.