Fajitas med chipotlebiff
Tid
20 minuter
Serveringar
2
Krydda nivå
Hot
Ingredienser
13
Ingredienser
Fajitas
- 1 matsked vegetabilisk olja
- 1 mellanstor rödlök, skivad
- 1 mellanstor grön eller röd paprika, skivad
- 225 g utskuren biff
- 1 paket (25 g) Old El Paso™ Taco Spice Mix Hot Paprika
- 2 matskedar limesaft
- 2 teskedar chipotlekräm eller -sås
- 1 tesked honung
- 4 Old El Paso™ Super Soft Medium Flour Tortillas, varma
Serveras med
- 80 g guacamole
- 80 g gräddfil
- Handfull strimlad sallad
- 2 tomater, urkärnade och tärnade
Instruktioner
- Hetta upp oljan i en stor teflonbehandlad stekpanna och stek lök och paprika i 3 till 4 minuter på medelhög värme. Blanda i köttet och fortsätt steka i 3 till 4 minuter.
- Blanda tacokrydda, limesaft, chipotlekräm och honung i en liten skål och häll sedan över i kött- och grönsaksblandningen. Tillaga i ytterligare 2 minuter och lyft sedan av stekpannan från plattan.
- Fördela kött och grönsaker jämnt längs mitten på varje tortilla. Toppa med guacamole, gräddfil, strimlad sallad och/eller hackade tomater. Rulla in fyllningen i varje tortilla.
Tips
- Denna rätt kan även tillagas på grillplatta. Häll över grönsakerna och köttet i tacoblandningen innan du lägger den på grillplattan. Tillaga i 5 minuter med locket stängt, eller tills köttet och grönsakerna har önskad konsistens.