Fajitas med kyckling och knaprig asieninspirerad sallad
Tid
45 minuter
Serveringar
4
Krydda nivå
Mild
Ingredienser
18
Ingredienser
- 1 Old El Paso™ glutenfria tortillor
- 2 matskedar olivolja
- 500 g kycklingfiléer
- 1/4 rödkål, tunt skivad
- 1/2 isbergssallad, tunt skivad
- 200 g kokade haricots verts
- 2 morötter, rivna
- 1 röd paprika, strimlad
- 1 lök, hackad
- Koriander, hackad
- 2 matskedar majonnäs
- 1 matsked sesamfrön (valfritt)
- Salt
- Peppar
Serveras med:
- 2 matskedar jordnötsolja
- 1 matsked risvinäger
- 1 tesked glutenfri sojasås
- 1 tesked honung
Instruktioner
- Värm lite olja i en stekpanna och fräs kycklingen på medelhög värme, tills att den är gyllenbrun. Tillsätt saltet, pepparn, kryddblandningen och ett litet glas vatten i stekpannan. Stek i 20 minuter, tills att kycklingen är genomstekt.
- Skapa dressingen genom att blanda alla ingredienserna och ställ dem sedan i kylskåpet.
- Blanda rödkålen, isbergssalladen, haricots verts, de rivna morötterna, den röda paprikan, löken, koriandern och sesamfröna i en skål. Häll i dressingen. Dela kycklingen med en gaffel och tillsätt den till salladen.
- Värm upp tortillorna.
- I mikrovågsugn: Stick hål i förpackningen och lägg den i mikrovågsugnen. Värm i 35 sekunder på full effekt (800 W). Öppna förpackningen och separera tortillorna från varandra.
- I stekpanna: Värm en stekpanna och rosta tortillorna i 5 sekunder på båda sidorna. Linda in dem i en kökshandduk för att göra dem mjuka. - Lägg majonnäsen, kycklingsalladen och tomatsalsan på tortillan. Vik ihop den och njut!
Tips
- Du kan även blanda majonnäsen med chilisås för att få en starkare maträtt!