
Frukostfickor med bacon- och korvbitar
Tid
45 minuter
Serveringar
4
Krydda nivå
Mild
Ingredienser
9
Ingredienser
- 1 förpackning Old El Paso™ Tortilla Pockets™
- 4 matskedar Old El Paso™ Thick 'N Chunky Salsa
- 1 matsked olivolja
- 100 g pancetta-skivor eller strimmiga baconskivor, halverade på tvären
- 250 g fläskkorvar, skurna i bitar
- 750 g färskpotatisar, skurna i små tärningar
- 100 g babyspenatblad
- 2 matskedar hackad färsk gräslök
- 4 matskedar gräddfil
Instruktioner
- Värm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme och stek pancetta-skivorna i 3-4 minuter, eller tills att de är gyllenbruna. Ta upp dem med en slitsad sked och låt fettet rinna av på ett hushållspapper. Lägg korv- och potatisbitarna i stekpannan och stek dem i oljan i 15-20 minuter, tills att de är gyllenbruna och mjuka. Rör ibland. Lägg tillbaka pancetta-skivorna tillsammans med spenaten i stekpannan och fortsätt att steka i 2-3 minuter, tills att spenaten börjar bli mjuk. Blanda i gräslöken. Smaka av med kryddor.
- Värm upp fickorna enligt instruktionerna på förpackningen.
- Servera de värmda fickorna med bitarna, gräddfilen och salsan i separata skålar och låt alla fylla sina fickor på sitt eget sätt.
Tips
- Ge den en spansk smak genom att använda chorizo-korvar och byt ut gräslöken mot persilja.
Varför inte använda förkokta potatisar eller koka dina egna kvällen före för att spara tid. Stek korvarna i 5-6 minuter. Blanda i de kokta potatisarna och fortsätt sedan att steka i ytterligare 5-6 minuter, tills att de är gyllenbruna.
Gör fyllningen i förväg och värm därefter helt enkelt upp den igen. Fyll sedan fickorna på morgonen, när det är dags för frukost. Värm upp dem igen på hög värme i en mikrovågsugn i 1 minut, tills att de är genomvarma, eller värm upp dem igen i en stekpanna på medelhög värme i 8-10 minuter, tills att de är riktigt varma.