Fyllig och bastant tortilla soppa
Tid
1 Hours
5 minuter
Serveringar
4
Krydda nivå
Mild
Ingredienser
15
Ingredienser
- 1 matsked vegetabilisk olja
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 4 mellanstora sötpotatisar, skalade, tärnade
- 1/2 tesked mald kummin
- 1/2 tesked torkade oreganoblad
- 1/2 tesked milt chilipulver
- 1/4 tesked cayennepeppar
- 700 ml kycklingbuljong
- 2 Old El Paso™ Super Soft Medium Flour Tortillas, skurna i strimlor
- Matlagningsspray
- 1 burk (400 g) hackade tomater
- 200 g djupfryst eller färsk majs
- 1 grön chili, finhackad
- 3 matskedar färsk koriander, hackad
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 190 °C, 170 °C fläkt, gas 5. Hetta upp oljan i en stor gryta på medelhög värme och stek löken och vitlöken i 5 till 10 minuter tills den blivit mjuk.
- Blanda i sötpotatis, kummin, oregano, chilipulver och cayennepeppar och stek i ytterligare 2 minuter tills det börjar dofta. Häll i buljong och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 20 minuter eller tills sötpotatisarna är mjuka.
- Lägg under tiden tortillastrimlorna på bakplåtspapper i ett lager. Spraya med matlagningsspray och värm i ugnen i 8 till 12 minuter eller tills gyllenbruna och krispiga. Låt svalna på pappershanddukar och ställ åt sidan.
- Häll försiktigt över cirka 500 g het sötpotatisblandning i en matberedare eller mixer och blanda tills den är slät. Häll tillbaka blandningen i stekpannan och rör i tomater, majs, chili och koriander. Låt sjuda på medelhög värme i 5 till 10 minuter eller tills den är genomvarm.
- Sleva över soppan i skålar och toppa med krispiga tortillastrimlor.
Tips
- Gör den ännu mer bastant genom att blanda i 500 g kokt strimlad kyckling.