Klassiska kycklingfajitas med salsa gjord på majs, avokado och koriander
Tid
50 minuter
Serveringar
4
Krydda nivå
Mild
Ingredienser
12
Ingredienser
- 1 Old El Paso™ glutenfritt rökigt BBQ fajitakit
- 500 g kycklingfiléer
- 1 röd paprika
- 1 grön paprika
- 1 lök
- 1 burk majs
- 1 avokado
- 3 salladslökar
- Svarta oliver
- 1/2 lime
- Koriander
- Grön chili (valfritt)
Instruktioner
- Skär kycklingen, löken och paprikan i strimlor. Värm lite olja i en stekpanna och fräs kycklingen på medelhög eller hög värme, tills att den är genomstekt. Tillsätt löken och paprikan och fräs i ytterligare 5-10 minuter. Tillsätt den glutenfria kryddblandningen och fräs, tills att kycklingen får en brun yta och grönsakerna är knapriga.
- Skala avokadon och skär den i tärningar. Lägg avokadon och majsen i en bunke och tillsätt saften från en halv lime. Hacka salladslökarna, koriandern och chilin. Lägg oliverna, salladslökarna, koriandern och chilin i bunken. Blanda och ställ undan bunken.
- Värm upp tortillorna.
- I mikrovågsugn: Stick hål i förpackningen och lägg den i mikrovågsugnen. Värm i 35 sekunder på full effekt (800 W). Öppna förpackningen och separera tortillorna från varandra.
- I stekpanna: Värm en stekpanna och rosta tortillorna i 5 sekunder på båda sidorna. Linda in dem i en kökshandduk för att göra dem mjuka. - Placera ut kycklingen, paprikan, tortillorna, majssalsan och tomatsalsan på ett bord, så att alla kan ta själva!
Tips
- Servera gärna också riven cheddar, svarta bönor, sallad eller lite guacamole till!