Kött fajitas
Tid
55 minuter
Serveringar
4
Krydda nivå
Medium
Ingredienser
14
Ingredienser
Marinad
- 2 matskedar limesaft
- 1 matsked honung
- 1 matsked vegetabilisk olja
- 2 teskedar chilipulver
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
Fajitas
- 340 g rumpstek, skivad
- 1/2 matsked vegetabilisk olja
- 1 lök, i tunna skivor
- 1 röd eller grön paprika, skivad
- 1 tesked majsmjöl
- 60 ml kallt vatten
- 80 g guacamole
- 4 Old El Paso™ Super Soft Medium Flour Tortillas, varma
- 80 g Old El Paso™ Thick 'n Chunky Salsa
Instruktioner
- Blanda marinadingredienserna i en mellanstor skål. Blanda ner köttet i marinaden. Täck över och låt marinera i kylskåp i 30 minuter.
- Hetta upp oljan i en stor teflonbehandlad stekpanna och tillaga kött och marinad i 2 minuter på medelhög värme. Blanda i lök och paprika och fortsätt tillaga i 3 till 4 minuter eller tills grönsakerna börjar mjukna.
- Blanda majsmjöl och vatten i en liten skål och rör om till en slät blandning. Häll blandningen över köttblandningen och tillaga under omrörning i 1 till 2 minuter tills den tjocknar.
- Lägg varje tortilla på en tallrik och fördela guacamolen mellan dem. Toppa var och en med 1/4 del av köttblandningen och salsan. Vik upp nederkanten på varje tortilla, rulla ihop och servera.
Tips
- Passar utmärkt att servera med ananas- eller mangosalsa.
Variera genom att rulla in lite sallad, färska tomater och korianderblad.