Kyckling taco pizza
Tid
30 minuter
Serveringar
4
Krydda nivå
Extra Mild
Ingredienser
11
Ingredienser
- 2 (25 cm) färdiggräddade tunna och krispiga pizzabottnar
- 200 g lök- och vitlökspuré
- 2 teskedar Old El Paso™ tacokrydda
- 450 g kokt kyckling, strimlad
- 75 g mozzarella, strimlad
- 100 g cheddarost, riven
- 125 g gräddfil
- 1 liten gemsallat, i skivor
- 2 mellanstora tomater, urkärnade och hackade
- 30 g tortillachips med nachos- eller ostsmak, grovt krossade
- 50 g svarta oliver, skivade om så önskas
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 220 °C, 200 °C, gas 7. Placera varje pizzabotten på en bakplåt. Lägg puré, tacokryddor och kyckling i en mellanstor skål och blanda.
- Portionera ut skedar av kycklingblandningen över varje pizzabotten, lämna 2–3 cm vid kanten. Toppa med ostarna och grädda sedan i ugnen i 8–10 minuter eller tills osten har smält.
- Klicka ut skedar med gräddfil över pizzorna. Toppa med sallad, tomat, tortillachips och oliver. Skär pizzorna i trekanter och servera.
Tips
- Sätt en personlig touch på pizzan genom att toppa med tacosfavoriter. Prova skivade oliver, hackad avokado, färsk koriander eller skivade jalapeños.