Kycklingenchilador glutenfria
Tid
25 minuter
Serveringar
4
Krydda nivå
Mild
Ingredienser
5
Ingredienser
- 500 g kyckling, hackad
- 150 g majskorn
- 1 röd lök, hackad
- 150 g mozzarella, riven
- 1 Old El Paso™ glutenfria tortillor
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 180 °C (160 °C i varmluftsugn). Värm lite olja i en stor stekpanna och bryn kycklingen i 4 minuter på hög värme. Tillsätt löken och fortsätt steka i ytterligare 3 minuter. Tillsätt matlagningssåsen, majskornen och 80 ml varmt vatten till kycklingen, låt koka upp och sjud i 4 minuter. Ta bort stekpannan från plattan och rör ner hälften av osten.
- Värm upp tortillorna. - Mikrovågsugn: Stick hål i förpackningen och lägg den i mikrovågsugnen. Värm i 35 sekunder på full effekt (800 W)*. Öppna förpackningen, separera dem från varandra och håll dem täckta, tills att de ska serveras. * Tiden kan variera beroende på mikrovågsugnens effekt.
- Lägg en stor sked av kycklingblandningen mitt på varje tortilla, tillsätt en skvätt krämig sås, rulla och lägg dem i en smord ugnsfast form. Fördela den återstående krämiga såsen över enchiladorna och sprid den återstående osten ovanpå. Grädda i 10 minuter eller tills att osten blivit gyllenbrun. Servera och njut!
Tips
- Smaksätt dina enchilador - toppa med koriander och hackad avokado före serveringen. - I stekpanna: Värm en stekpanna och rosta tortillorna i 5 sekunder på båda sidorna. Linda in dem i en kökshandduk för att göra dem mjuka.
Placera ut kycklingen, paprikan, tortillorna, majssalsan och tomatsalsan på ett bord, så att alla kan ta själva!
Servera gärna också riven cheddar, svarta bönor, sallad eller lite guacamole till!