Lins- och grönsakssoppa
Tid
50 minuter
Serveringar
6
Krydda nivå
Mild
Ingredienser
13
Ingredienser
Soppa
- 1 stor lök, hackad
- 2 teskedar milt chilipulver
- 1 tesked salt
- 1 tesked mald kummin
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 170 ml kryddig tomatjuice
- 750 ml vatten
- 225 g torkade gröna linser, sköljda
- 500 g hackade tomater
- 1 grön chili, finhackad
- 200 g färsk eller djupfryst majs
- 2 små zucchini, skurna i stavar (400 g)
Serveras med
- Old El Paso™ Original Nachips™
Instruktioner
- Lägg lök, chilipulver, salt, kummin, vitlök och tomatjuice i en stor gryta och koka upp. Sänk värmen, sätt på locket och låt sjuda i 5 minuter.
- Häll i vattnet tillsammans med linserna, tomaterna och chilifrukterna. Låt koka upp och sänk sedan värmen, sätt på locket och låt sjuda i 20 minuter.
- Lägg i majsen, sätt på locket och låt sjuda i 10 minuter. Blanda i zucchinin, sätt på locket och låt sjuda i ytterligare 5 minuter tills linserna och zucchinin är genomkokta och mjuka. Serveras med chips.
Tips
- Lägg i en chili till för att öka styrkan. Chilifrukter varierar i styrka, så glöm inte att provsmaka innan du serverar.
Du kan även använda röda linser om du vill.