Matchdagschili
Tid
1 Hours
30 minuter
Serveringar
8
Krydda nivå
Medium
Ingredienser
18
Ingredienser
Chili
- 1 matsked vegetabilisk olja
- 1 mellanstor lök, hackad
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 4 teskedar milt chilipulver
- 2 teskedar mald kummin
- 1 tesked cayennepeppar
- 1 tesked paprika
- 1 kg nötkött (malet)
- 1 burk (142 g) tomatpuré
- 400 ml köttbuljong
- 150 ml mörkt öl
- 2 burkar (400 g vardera) hackade tomater
- 1 matsked Worcestershire-sås
- 1 grön chili, finhackad
- 2 burkar (390 g vardera) pinto- eller kidneybönor, avrunna och sköljda
Serveras med
- Kokt ris
- 100 g cheddarost, riven
- Old El Paso™ Jalapeños (ur burk á 215 g)
Instruktioner
- Hetta upp oljan i en stor och djup gryta och stek löken och vitlöken i 5 minuter eller tills den blivit mjuk. Blanda i kryddorna och fortsätt steka i 1–2 minuter. Tillsätt köttet och stek på medelhög temperatur i 5–10 minuter. Rör om ibland tills köttet är ordentligt genomstekt.
- Blanda i tomatpurén och stek i ytterligare en minut. Tillsätt därefter buljong, öl, krossade tomater och Worcester-sås. Koka upp och sänk sedan värmen, sätt på locket och låt sjuda i 30 minuter. Lyft av locket, tillsätt kidneybönorna och fortsätt tillaga i ytterligare 30 minuter. Servera i djupa tallrikar och garnera med ost och jalapeños.
Tips
- Går utmärkt att servera med en klick gräddfil och lite nyhackad koriander.