Mexikansk Shepherd’s Pie

På bara 30 minuter och i en enda stekpanna har du tillagat en smakfest!
Tid 30 minuter
Serveringar 4
Krydda nivå Mild
Ingredienser 11

Ingredienser

  • 1/2 matsked vegetabilisk olja
  • 1 knippe salladslök, skivad
  • 2 teskedar milt chilipulver
  • 1 tesked mald kummin
  • 500 g nötkött (malet)
  • 1 burk (240 g) Old El Paso™ Thick 'n Chunky Salsa
  • 1 burk (340 g) majs, avrunnen
  • 800 g potatispulvermos, tillagad enligt anvisning på förpackningen
  • 50 g cheddarost, riven
  • 1 mellanstor tomat, skivad i tunna klyftor
  • Tortillachips efter behag

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en stor (25 cm) teflonbehandlad och ugnssäker stekpanna eller grund ugnsform och stek 3/4 av salladslöken i 2 till 3 minuter på medelhög värme. Blanda i kryddorna och stek i 1 minut innan du lägger i nötköttet. Fortsätt steka i 5 till 7 minuter tills köttet är genomstekt. Blanda i salsa och majs. Krydda med salt och peppar. Koka upp och sänk sedan värmen till medel–låg och tillaga i 4 till 5 minuter.
  2. Förvärm grillen till medelhög värme. Lägg ut skedar med potatismos över köttblandningen och strö ost och salladslök över den. Tillaga i 10 minuter tills osten har smält och börjar få en brun yta.

Tips

  • För att spara tid kan du tillaga köttet och löken i förväg och förvara i kylen tills du är redo att tillaga resten av receptet.