chili-pa-hogrev

Chili på högrev med jalapeno, creme fraiche, picklad rödlök och stark ost

Båtformad tortilla lastade med högrevschili Mexican Style och sötsyrlig picklad rödlök – ett långkok värt att vänta på. För 6 personer.
Tid 20 minuter
Serveringar 6
Krydda nivå Medium
Ingredienser 23

Ingredienser

  • 2 paket Old El Paso™ Stand Stand ‘N Stuff Mini™ Tortillas

Chili på högrev

  • 1 kg högrev
  • 70 g rökt sidfläsk
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili inkl kärnor
  • 1 torkad chipotlechili
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk torkad koriander
  • 2 tsk oregano
  • 33 cl ljust öl
  • 5 dl oxfond
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 dl krossade tomater
  • 2 msk honung
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 2–3 tsk salt
  • 1–2 tsk nymald svartpeppar

Picklad rödlök

  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlökar

Instruktioner

  1. Ta ut köttet från kylen någon timma innan tillagning. Skala och hacka gul lök, vitlök och chili. Strimla sidfläsket. Lägg den torkade chipotlechilin i lite varmt vatten tills den mjuknat, hacka sedan till små bitar. Fräs lök och vitlök tillsammans med sidfläsket i någon minut, tillsätt kryddorna. Häll över allt i en gryta med lock. Skär köttet i bitar, ca 3 x 3 cm. Bryn köttet i omgångar i stekpanna, krydda med salt och peppar och häll sedan över i grytan. Häll över öl, fond, tomatpuré och krossade tomater. Koka under lock på låg värme i minst 3 timmar eller tills köttet kokat sönder helt, rör om då och då. Fyll eventuellt på med mer vätska, smaka av med salt och peppar. Fyll den båtformade tortillan med sallad och chili, toppa med jalapeno, creme fraiche, picklad rödlök och stark riven ost.
  2. Picklade rödlök: Skiva rödlökarna tunt, gärna med mandolin, lägg dem sedan i en glasburk. Koka upp lagen tills sockret är upplöst. Häll det sedan över löken och låt stå kylt med lock i minst 1 timma innan servering.