mini-churro-taco-boats

Minichurrotacos

Prova den här varianten av socker- och kaneltäckta mexikanska bakverk! Lätta att göra till vardagsefterrätt och fina nog att servera på fin fest.
Tid 35 minuter
Serveringar 12
Krydda nivå Mild
Ingredienser 10

Ingredienser

  • 2 msk smör, smält
  • 12 Old El Paso™ Stand ‘N’ Stuff™ Mini
  • 1 msk + 2 tsk socker
  • 1 krm malen kanel
  • 1 1/2 dl hackade färska jordgubbar
  • 1/2 dl hackad färsk persika
  • 1/2 dl färska blåbär
  • 2 dl naturell grekisk yoghurt
  • 2 1/2 msk honung
  • Färsk mynta, efter tycke och smak

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 °C. Täck en plåt med ugnsfolie.
  2. Pensla smält smör över varje tortilla. Täck hela båten. Blanda 1 msk socker och kanel, strö på in- och utsidan av varje brödbåt. Ställ bröden på plåten. Ugnsbaka i 6–9 minuter tills kanterna fått färg och de stelnat. Brödbåtarna kommer att bli frasiga när de svalnar. Låt svalna på bakgaller i 10 minuter.
  3. Blanda under tiden jordgubbar, persika, blåbär i en skål och strö över 2 tsk socker. Låt stå i 5 minuter och rör då och då.
  4. Ta en ny skål och blanda yoghurt och honung. Fördela yoghurten i tortillabåtarna och toppa med frukt- och bärblandningen. Garnera med mynta. Serveras omgående eller förvara i kylskåp till servering.

Tips

  • Prova en annan smak på yoghurten.
  • Se till att hacka frukt och bär i tillräckligt små bitar så de ryms i tortillabåtarna.
  • Vill du bjuda på något mer svalkande kan du prova att frysa de färdiga tortillabåtarna i 1 timme innan servering.
  • Traditionella spanska och mexikanska churros är söta degspiraler som friterats och täckts med socker och kanel.