Minichurrotacos
Tid
35 minuter
Serveringar
12
Krydda nivå
Mild
Ingredienser
10
Ingredienser
- 2 msk smör, smält
- 12 Old El Paso™ Stand ‘N’ Stuff™ Mini
- 1 msk + 2 tsk socker
- 1 krm malen kanel
- 1 1/2 dl hackade färska jordgubbar
- 1/2 dl hackad färsk persika
- 1/2 dl färska blåbär
- 2 dl naturell grekisk yoghurt
- 2 1/2 msk honung
- Färsk mynta, efter tycke och smak
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 °C. Täck en plåt med ugnsfolie.
- Pensla smält smör över varje tortilla. Täck hela båten. Blanda 1 msk socker och kanel, strö på in- och utsidan av varje brödbåt. Ställ bröden på plåten. Ugnsbaka i 6–9 minuter tills kanterna fått färg och de stelnat. Brödbåtarna kommer att bli frasiga när de svalnar. Låt svalna på bakgaller i 10 minuter.
- Blanda under tiden jordgubbar, persika, blåbär i en skål och strö över 2 tsk socker. Låt stå i 5 minuter och rör då och då.
- Ta en ny skål och blanda yoghurt och honung. Fördela yoghurten i tortillabåtarna och toppa med frukt- och bärblandningen. Garnera med mynta. Serveras omgående eller förvara i kylskåp till servering.
Tips
- Prova en annan smak på yoghurten.
- Se till att hacka frukt och bär i tillräckligt små bitar så de ryms i tortillabåtarna.
- Vill du bjuda på något mer svalkande kan du prova att frysa de färdiga tortillabåtarna i 1 timme innan servering.
- Traditionella spanska och mexikanska churros är söta degspiraler som friterats och täckts med socker och kanel.