pankofriterade-fish-tacos

Pankofriterade fish tacos med hot mayo, mangosalsa och kokosflakes

Båtformad tortilla fyllda med krispig pankofriterad torsk tillsammans med sötstark mangosalsa och krämig Hot Mayo ger en fräsch, kryddig smakupplevelse inspirerad av Mexikos västkust. För 4 personer.
Tid 20 minuter
Serveringar 4
Krydda nivå Hot
Ingredienser 18

Ingredienser

  • 1 paket Old El Paso™ Stand Stand ‘N Stuff Mini™ Tortillas

Pankofriterad fisk

  • 600g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 3 dl pankoströbröd
  • 1 liter rapsolja

Hot mayo Salt & Peppar

  • 2 dl majonnäs
  • 4 msk Srirachasås eller 𠊊nnan stark chilisås
  • Salt & Peppar

Mangosalsa

  • 200 g mango, färsk eller tinad frusen
  • 1 röd chili
  • Juice från en halv lime
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • Färsk koriander efter smak
  • Salt & peppar

Instruktioner

  1. Skär fisken i större bitar. Salta och peppra. Doppa i mjöl, vispat ägg och sist i pankoströ-brödet. Häll olja i en kastrull med höga kanter och värm till 180 grader. Fritera några fiskbitar i taget tills de är gyllene, ca 4–5 min. 
Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Hot mayo: Blanda majonnäs och stark sås, smaka av med salt och peppar.
  3. Mangosalsa: Skär mangon i mindre bitar. Finhacka chilin. Blanda allt tillsammans med limejuice, olivolja och äppelcidervinäger. Tillsätt koriander efter smak och smaka av med salt och peppar. Garnera med kokosflakes och ringla över Hot Mayo.