Spicy garbanzos med guacamole, koriander och fetaost
Tid
20 minuter
Serveringar
4
Krydda nivå
Hot
Ingredienser
8
Ingredienser
- 1 paket Old El Paso™ Stand ‘N Stuff Mini™ Tortillas
- 600g kikärtor på burk
- 1 msk olivolja
- 1 paket Old El Paso™ Taco Spice Mix
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk torkad koriander
- 2 tsk chiliflakes
- Salt & peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader. Torka av köttet och gnid in alla kryddorna. Lägg köttet i en ugns-tålig gryta med lock. Skala och skär den gula löken i klyftor. Skala vitlöken. Lägg all lök runt omkring köttet i grytan. Häll på bbq-såsen så köttet och löken täcks. Låt stå under lock i den nedre delen av ugnen i minst 5 timmar eller tills det går att dra sönder köttet i trådar. Dra sönder hela köttet och blanda upp med såsen.
Nutrition
Häll av kikärtorna och skölj av i durkslag under rinnande kallt vatten. Värm olivoljan i en stekpanna, fräs kikärtorna tillsammans med kryddorna. Smaka av med salt och peppar. Servera med en god guacamole, koriander och smulad fetaost.