Minitacos med kanderade äpplen
Tid
55 minuter
Serveringar
12
Ingredienser
11
Ingredienser
- 30 g smör, smält
- 1 förpackning Old El Paso™ Mini Stand ‘N’ Stuff™ Soft Flour Tortillas
- 2 matskedar strösocker
- 1 1/4 tesked mald kanel
- 4 medelstora äpplen Granny Smith, skalade, urkärnade och skurna i 1 cm tärningar
- 100 g ljusbrunt socker
- 1 matsked citronjuice
- 1 nypa salt
- 175 ml extra fet grädde (48 % fetthalt)
- 2 matskedar florsocker
- 50 g karamellsås eller kolasås
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 200 oC (180 oC i varmluftsugn), gasugn läge 6.
- Placera tortillorna på en bakplåt och stryk lite smält smör över hela ytorna.
- Blanda strösockret med 1/4 tesked kanel i en liten skål. Sprid blandningen på såväl insidan som utsidan av tortillorna.
- Grädda i 5-7 minuter eller tills att de är bruna i kanterna och fasta vid beröring. Flytta dem till ett galler och låt dem svalna i 10 minuter (de blir då krispiga).
- Blanda under tiden äpplena, det bruna sockret, citronjuicen, den återstående kanelen och saltet i en stekpanna med släpplättbeläggning och sätt den på medelvärme på spisen. Stek i 9-11 minuter, tills att äpplena är mjuka och gyllenbruna, rör ibland.
- Vispa den extra feta grädden tillsammans med florsockret med en elektrisk visp på hög hastighet i en kyld medelstor skål, tills att det bildas mjuka toppar.
- Dela äppleblandningen mellan de gräddade tortillorna, toppa sedan allihop med vardera en sked vispad grädde och en aning karamellsås respektive kolasås och servera direkt.
Tips
- Stänk över lite mer kanel över den vispade grädden för att få en extra kryddig smak.
- Vill du ha en pikant smak tillsammans med det söta? Crème fraiche är ett härligt alternativ till den vispade grädden.
- Du kan använda sprutgrädde eller vispad sprutmjölkgrädde istället för den vispade extra fet grädden för att skynda på processen, om du vill.