Pizza Margherita med grillad kyckling

Ha festen utomhus! Med tortillaskal och lite garnering kan du göra pizza till fyra eller 40 gäster.
Tid 35 minuter
Serveringar 7
Krydda nivå Extra Mild
Ingredienser 7

Ingredienser

  • 1 matsked olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 stora ben- och skinnfria kycklingbröst
  • 4 Old El Paso™ Super Soft Medium Flour Tortillas
  • 175 g mozzarellaost, finriven
  • 2 stora plommontomater, i tunna skivor
  • 1 stor handfull basilikablad, smulade

Instruktioner

  1. Förvärm grillen (med lock) till medelhög värme. Blanda olja och vitlök i en liten skål. Pensla kycklingbrösten med 1 tesked oljeblandning och krydda därefter med salt och peppar. Lägg på grillen och stäng (eller dra ner) locket och grilla i 12–18 minuter. Vänd en gång och grilla tills kycklingsaften har en klar färg när man skär genom mitten på det tjockaste partiet. Sänk värmen på grillen till medel–låg.
  2. Lägg tortillasskalen på osmorda bakplåtspapper. Pensla med resterande oljeblandning. Skär kycklingen i strimlor. Placera ut kycklingstrimlorna över tortillasskalen och strö lite ost över vart och ett. Toppa med ett jämnt lager tomatskivor och strö ut resten av osten och de smulade basilikabladen.
  3. Skjut in pizzorna på grillen med hjälp av en bred stekspade. Stäng (eller dra ner) locket på grillen och grilla i 3–5 minuter. Rotera pizzorna så att värmen fördelas jämnt mellan alla tills osten har smält och skalen är krispiga. Servera genast!

Tips

  • Dåligt väder ute? Laga maten i ugnen och slipp regnet! Grilla kycklingen i ugnen på 180 °C, 160 °C fläkt, gas 4 i 12–18 minuter enligt ovanstående tills saften har en klar färg. Grilla tortillasskalen på bakplåtspapper i 5–10 minuter tills osten har smält.
    Piffa upp pizzan med annan garnering, till exempel paprika, zucchini och majs.