Pulled Chicken I Glutenfri White Corn Tortilla

Servera kycklingen i white corn tortillabröd med färsk tomatsalsa, avokado samt Smokey Chipotle salsa. Snabbt, lätt och perfekt när du vill förnya fredagstacon

Tid 25 minuter
Serveringar 4
Krydda nivå Mild
Ingredienser 11

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 1 st Old El Paso™ Taco Spice Mix
  • saft från 2 apelsiner
  • 1 dl vatten

Färsk tomatsalsa

  • 1 ask körsbärstomater, i klyftor
  • 1 färsk jalapeño, finhackad utan kärnor
  • 1 knippe färsk koriander, sköljd och hackad
  • saft från 1 lime

Till servering

  • 1 förp. Old El Paso™ Mexicana Street Market White Corn Tortillas
  • 2 st grovt hackade och mosade avokados
  • 1 dl Old El Paso™ Mexicana Street market Smokey Chipotle salsa

Instruktioner

  1. Täck kycklingfiléerna med tacokryddan. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna med lock (så stor att all kyckling får plats sida vid sida). Stek kycklingen i 3-5 minuter per sida eller tills den är gyllenbrun. Tillsätt sedan vatten och apelsinsaft. Lägg på locket och låt sjuda i 20 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Ta stekpannan från plattan och låt kycklingen vila i vätskan i 5 minuter. Lägg den sedan på en skärbräda och riv isär med två gafflar.
  2. Färsk tomatsalsa: Blanda tomater, jalapeño, koriander och limesaft.
  3. Värm upp tortillabröden i en teflonpanna på mediumvärme, 15 sekunder på varje sida.
  4. Fyll sedan tortillabröden med kyckling, avokado och tomatsalsa. Toppa med Smokey Chipotle salsa och koriander.