Pulled Chicken I Glutenfri White Corn Tortilla
Servera kycklingen i white corn tortillabröd med färsk tomatsalsa, avokado samt Smokey Chipotle salsa. Snabbt, lätt och perfekt när du vill förnya fredagstacon
Tid
25 minuter
Serveringar
4
Krydda nivå
Mild
Ingredienser
11
Ingredienser
- 1 kg kycklingfilé
- 1 st Old El Paso™ Taco Spice Mix
- saft från 2 apelsiner
- 1 dl vatten
Färsk tomatsalsa
- 1 ask körsbärstomater, i klyftor
- 1 färsk jalapeño, finhackad utan kärnor
- 1 knippe färsk koriander, sköljd och hackad
- saft från 1 lime
Till servering
- 1 förp. Old El Paso™ Mexicana Street Market White Corn Tortillas
- 2 st grovt hackade och mosade avokados
- 1 dl Old El Paso™ Mexicana Street market Smokey Chipotle salsa
Instruktioner
- Täck kycklingfiléerna med tacokryddan. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna med lock (så stor att all kyckling får plats sida vid sida). Stek kycklingen i 3-5 minuter per sida eller tills den är gyllenbrun. Tillsätt sedan vatten och apelsinsaft. Lägg på locket och låt sjuda i 20 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Ta stekpannan från plattan och låt kycklingen vila i vätskan i 5 minuter. Lägg den sedan på en skärbräda och riv isär med två gafflar.
- Färsk tomatsalsa: Blanda tomater, jalapeño, koriander och limesaft.
- Värm upp tortillabröden i en teflonpanna på mediumvärme, 15 sekunder på varje sida.
- Fyll sedan tortillabröden med kyckling, avokado och tomatsalsa. Toppa med Smokey Chipotle salsa och koriander.