Pulled chicken i mjuk tortilla

Servera kycklingen i tortillabröd med färsk tomatsalsa och avokado. Snabbt, lätt och perfekt när du vill förnya fredagstacon!
Tid 25 minuter
Serveringar 4
Krydda nivå Mild
Ingredienser 11

Ingredienser

  • 1kg kycklingfilé
  • 1st Old El Paso™ Taco Spice Mix
  • saft från 2 apelsiner
  • 1,5dl vatten

Färsk tomatsalsa

  • 1ask körsbärstomater, i klyftor
  • 1 färsk jalapeño, finhackad utan kärnor
  • 1knippe färsk koriander, sköljd och hackad
  • saft från 1 lime

Till servering

  • 1förp. Old El Paso™ Medium Original Tortillas
  • 2st , grovt hackade och mosade
  • 1dl Old El Paso™ Mild, Medium eller Hot Taco Salsa

Instruktioner

  1. Täck kycklingfiléerna med tacokryddan. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna med lock (så stor att all kyckling får plats sida vid sida). Stek kycklingen i 3-5 minuter per sida eller tills den är gyllenbrun. Tillsätt sedan vatten och apelsinsaft. Lägg på locket och låt sjuda i 20 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Ta stekpannan från plattan och låt kycklingen vila i vätskan i 5 minuter. Lägg den sedan på en skärbräda och riv isär med två gafflar.
  2. Färsk tomatsalsa: Blanda tomater, jalapeño, koriander och limesaft.
  3. För att få lite färg på tortillabröden, värm upp en teflonpanna på mediumvärme och stek varje tortilla lätt i 10 sekunder, men endast på en sida.
  4. Fyll sedan tortillabröden med kyckling, avokado och tomatsalsa. Toppa med tacosalsa.