Pulled chicken i mjuk tortilla
Tid
25 minuter
Serveringar
4
Krydda nivå
Mild
Ingredienser
11
Ingredienser
- 1kg kycklingfilé
- 1st Old El Paso™ Taco Spice Mix
- saft från 2 apelsiner
- 1,5dl vatten
Färsk tomatsalsa
- 1ask körsbärstomater, i klyftor
- 1 färsk jalapeño, finhackad utan kärnor
- 1knippe färsk koriander, sköljd och hackad
- saft från 1 lime
Till servering
- 1förp. Old El Paso™ Medium Original Tortillas
- 2st , grovt hackade och mosade
- 1dl Old El Paso™ Mild, Medium eller Hot Taco Salsa
Instruktioner
- Täck kycklingfiléerna med tacokryddan. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna med lock (så stor att all kyckling får plats sida vid sida). Stek kycklingen i 3-5 minuter per sida eller tills den är gyllenbrun. Tillsätt sedan vatten och apelsinsaft. Lägg på locket och låt sjuda i 20 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Ta stekpannan från plattan och låt kycklingen vila i vätskan i 5 minuter. Lägg den sedan på en skärbräda och riv isär med två gafflar.
- Färsk tomatsalsa: Blanda tomater, jalapeño, koriander och limesaft.
- För att få lite färg på tortillabröden, värm upp en teflonpanna på mediumvärme och stek varje tortilla lätt i 10 sekunder, men endast på en sida.
- Fyll sedan tortillabröden med kyckling, avokado och tomatsalsa. Toppa med tacosalsa.