
Quesadillas med ostkyckling och bönor
Tid
50 minuter
Serveringar
8
Krydda nivå
Medium
Ingredienser
10
Ingredienser
Quesadillas
- 500 g kokt kyckling, strimlad eller finhackad
- 1 röd paprika, hackad
- 4 salladslök, i tunna skivor
- 1 bruk (425 g) svarta bönor, avrunna och sköljda
- 125 g kokt vitt ris
- 1 paket Old El Paso™ Super Soft Medium Flour Tortillas (8 st.)
- 350 g cheddarost, riven
- Matlagningsspray eller vegetabilisk olja
Serveras med
- 1 burk (226 g) Old El Paso™ Thick 'n Chunky Salsa
- 125 g gräddfil
Instruktioner
- Blanda kyckling, paprika, salladslök, bönor och ris i en mellanstor skål. Täck ena halvan av tortillan med lite kycklingblandning och ost. Upprepa med resterande tortillas och fördela kycklingblandningen och osten jämnt mellan 8 tortillas. Vik tortillan över fyllningen och tryck lätt på den. Spraya ovansidorna av varje tortillas med matlagningssprayen eller pensla lätt med olja.
- Värm en teflonbehandlad stekpanna (30 cm) till medellåg värme. Lägg i 2 fyllda tortillas i stekpannan åt gången, sprayad sida nedåt. Stek i 4 till 5 minuter. Vänd en gång tills de är gyllenbruna och heta. Upprepa med resterande tortillas. Skär i trekanter och servera med salsa och gräddfil.
Tips
- Sallad blandad med skivade oliver, avokado och tomater är ett perfekt tillbehör till quesadillas.