smoked-salmon-with-tepid-sweet-potato-salad

Rökig lax med ljummen sötpotatissallad

Tid 40 minuter
Serveringar 4
Krydda nivå Mild
Ingredienser 11

Ingredienser

  • 1msk Old El Paso™ Fajita Kryddmix
  • 600g laxfilé
  • 2msk solrosolja
  • 4 sötpotatisar
  • 1burk majs
  • 0,25 chili
  • 2kvistar koriander
  • 1 lime
  • 4 rädisor
  • 4msk olivolja
  • salt och peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°C. Skär laxfilén i 4 lika stora bitar och krydda med kryddmixen och salt.
  2. Hetta sedan upp oljan i en stekpanna och stek fisken tills den är gyllenbrun på alla sidor. Baka klart i ugn i 5–8 minuter.
  3. Skala och skär sötpotatisen i 1 cm stora tärningar och koka i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och tillsätt finhackad chili, koriander, majs och olivolja.
  4. Krydda med salt och peppar. Servera med limeklyftor och rädisor.