Stand 'N Stuff™ Tacos med pulled pork
Tid
15 minuter
Serveringar
4
Krydda nivå
Mild
Ingredienser
13
Ingredienser
- 750 g benfri fläskkaré i bit
- 1 paket Old El Paso™ Taco Spice Mix
- 1 matsked rapsolja
- 250 ml ananasjuice
- 250 ml vatten
- 1 paket Old El Paso™ Stand`N stuff™ soft tortilla
- 1/2 färsk ananas, tunt skivad
- 1 paket (250 g) långkornigt vitt ris, tillagat enligt anvisningen på förpackningen
- 1 burk svarta bönor, avrunna
- 1 stor näve hackad koriander + extra till garnering
- 1 rödlök, i halvor och därefter tunt skivad
- Saft av 1 lime
- 1/4 tesked salt
Instruktioner
- Värm ugnen till 180 ºC (160 ºC i varmluftsugn). Gnid in 1 ½ matsked kryddblandning i fläskbogen. Hetta upp oljan i en värmebeständig gratängform eller ugnsfast gryta på medelhög värme och lägg fläskkarén. Tillaga i 3–4 minuter, vänd runt så att båda sidor får en yta.
- Häll över ananasjuice och vatten i formen/grytan tillsammans med återstående kryddblandning. Koka upp och låt sjuda under lock i ugnen i 3 timmar tills fläskkarén är mör och faller sönder.
- Låt buljongen från fläskkarén rinna av, men spara 50 ml. Strimla fläsket med hjälp av två gafflar och blanda med den sparade buljongen.
- Blanda ris, bönor och det mesta av koriandern i en medelstor skål. Blanda rödlök, limesaft och salt i en liten skål. Låt stå i 5 minuter så att smakerna sugs upp.
- Fyll de mjuka tortillabröden med ris, strimlat fläsk, skivad ananas, syltad rödlök och garnera med återstående koriander.
Tips
- Pressa lite limesaft ovanpå för att sätta en frisk touch. Servera tillsammans med en krispig sallad.