Minitacos med teriyakilax
Tid
35 minuter
Serveringar
12
Krydda nivå
Mild
Ingredienser
14
Ingredienser
- 1 dl demerarasocker
- 1/2 dl soja
- 2 msk honungssenap
- 1 msk risvinäger
- 1 msk fint riven ingefära
- 1 tsk finhackad vitlök
- 1 msk majsmjöl
- 2 msk vatten
- 4 färska laxfiléer (115 g styck)
- 1 krm peppar
- 1 paket Old El Paso™ Stand ‘N’ Stuff™ Mini
- 1 1/2 dl finskuren rödkål
- 2 msk teriyakisås
- Rivna morötter, finskurna gurkstavar, efter smak
Instruktioner
- Värm ugnen till 220 °C. Lägg ett inoljat bakplåtspapper på en bakplåt med kant.
- Blanda ihop demerarasocker, soja, senap, risvinäger, ingefära och vitlök i en enliterskastrull på medelhög värme. Koka upp. Blanda majsmjöl och vatten i en liten skål och häll i kastrullen. Låt sjuda 1 minut under konstant omrörning. Koka upp och låt koka i ytterligare 1 minut under konstant omrörning. Låt svalna i 5 minuter.
- Lägg laxen på plåten med skinnet nedåt. Strö över peppar jämnt. Pensla ovansida och sidor med glazen. Ugnsbaka i 5 minuter. Pensla på generöst med glaze. Ugnsbaka i ytterligare 9–11 minuter tills fisken lätt faller isär. Släng eventuell överbliven glaze.
- Värm tortillabåtarna enligt anvisningarna på förpackningen. Dela laxen i stora bitar och ta bort skinnet. Fördela kålen i bröden. Lägg på lax; häll över lite dressing. Toppa med rivna morötter och gurkstavar efter smak.