Minitacos med teriyakilax

Minitacos med teriyakilax

Pacific Northwests tacos är inspirerade av amerikanska smaker och en populär fisk fångad utanför kusten. Med smaken av din favoritsushi – minus riset.
Tid 35 minuter
Serveringar 12
Krydda nivå Mild
Ingredienser 14

Ingredienser

  • 1 dl demerarasocker
  • 1/2 dl soja
  • 2 msk honungssenap
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk fint riven ingefära
  • 1 tsk finhackad vitlök
  • 1 msk majsmjöl
  • 2 msk vatten
  • 4 färska laxfiléer (115 g styck)
  • 1 krm peppar
  • 1 paket Old El Paso™ Stand ‘N’ Stuff™ Mini
  • 1 1/2 dl finskuren rödkål
  • 2 msk teriyakisås
  • Rivna morötter, finskurna gurkstavar, efter smak

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 220 °C. Lägg ett inoljat bakplåtspapper på en bakplåt med kant.
  2. Blanda ihop demerarasocker, soja, senap, risvinäger, ingefära och vitlök i en enliterskastrull på medelhög värme. Koka upp. Blanda majsmjöl och vatten i en liten skål och häll i kastrullen. Låt sjuda 1 minut under konstant omrörning. Koka upp och låt koka i ytterligare 1 minut under konstant omrörning. Låt svalna i 5 minuter.
  3. Lägg laxen på plåten med skinnet nedåt. Strö över peppar jämnt. Pensla ovansida och sidor med glazen. Ugnsbaka i 5 minuter. Pensla på generöst med glaze. Ugnsbaka i ytterligare 9–11 minuter tills fisken lätt faller isär. Släng eventuell överbliven glaze.
  4. Värm tortillabåtarna enligt anvisningarna på förpackningen. Dela laxen i stora bitar och ta bort skinnet. Fördela kålen i bröden. Lägg på lax; häll över lite dressing. Toppa med rivna morötter och gurkstavar efter smak.