Tortilla Pockets med sötpotatis och ost, vegetariska
Tid
30 minuter
Serveringar
4
Krydda nivå
Mild
Ingredienser
11
Ingredienser
- 1 förpackning Old El Paso™ Tortilla Pockets™
- 1 portionspåse Old El Paso™ Tacos Spice Mix
- 1 matsked olivolja
- 1 sötpotatis (cirka 300 g), skalad och skuren i tunna skivor
- 1 röd lök, skivad
- 2 röda paprikor, urkärnade och skivade
- 2 mogna avokador, skalade, urkärnade och mosade
- Saft från 1 lime
- 8 små pärlsalladsblad
- 1 matsked hackad färsk koriander
- 100 g cheddarost, riven
Instruktioner
- Värm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme och stek sötpotatisbitarna, löken och paprikan i 5 minuter. Rör ofta. Sänk värmen till låg och tillsätt sedan 2 matskedar vatten. Sätt på ett lock och fortsätt steka i 10-15 minuter till. Rör ofta, ända tills att de är mjuka. Blanda i kryddblandningen och stek i ytterligare 1 minut. Tillsätt en skvätt vatten till vid behov.
- Värm upp fickorna enligt instruktionerna på förpackningen. Blanda i avokadon tillsammans med limesaften och smaka av med kryddor.
- Servera de värmda fickorna med blandningen av sötpotatis och paprika, salladsbladen, den mosade avokadon, koriandern och osten i separata skålar och låt alla fylla sina fickor på sitt eget sätt.
Tips
- Byt cheddarosten mot riven mozzarella eller Emmentaler alternativt smulad fetaost.
- Sötpotatisen kan bytas mot butternutspumpa.
- Förbered genom att kyla av fyllningen, efter att den har stekts. Fyll sedan tortilla pockets. Vira in dem i en plastfolie och spara dem till lunchen.
- Lagar du vegetarisk mat? Läs alltid etiketterna för att säkerställa att varje ingrediens i receptet är vegetarisk. Produkt- och ingredienskällorna kan variera.